Stop a la fibromiàlgia

Pacients de fibromiàlgia de Palència participen en un estudi per valorar els efectes del reishi (bolet Ganoderma lucidum) en els símptomes d’aquesta malaltia.
L’Associació de Fibromiàlgia de Palència ha posat a disposició les seves instal·lacions per al desenvolupament d’aquest estudi que duen a terme professors del Campus de la Yutera i de la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat d’Extremadura.
Francesco Pazzi dedica el seu doctorat a avaluar l’efecte del reishi en els pacients de fibromiàlgia i destaca que la seva investigació pretén descobrir si aquest bolet pot curar o pal·liar els símptomes de la fibromiàlgia. Sobre això, recorda que aquesta malaltia «és una síndrome del qual es desconeixen les causes». «Comporta símptomes com cansament crònics, falta de son o son no reposador, que en ocasions porta a patir ansietat o depressió», explica. «Són persones més sensibles al dolor, pot derivar en diabetis i té conseqüències físiques, per la qual cosa afecta de manera directa en la qualitat de vida», afegeix.
Una de les característiques del reishi és que augmenta la fase de son reposador i les defenses immunitàries causa del seu contingut en proteïnes i antioxidants. «Ajuda a suportar millor el dolor i tot això produeix un millor estat físic», indica Pazzi.
Aquest estudi consisteix en el fet que uns 50 malalts de fibromiàlgia duguin a terme un tractament que consisteix en el consum de sis grams al dia de reishi en dues preses de tres grams, una al matí i una altra a la nit, durant sis setmanes.
Des d’ahir i fins divendres les persones que vulguin participar en aquest estudi, socis o no de l’Associació de Fibromiàlgia de Palència, seran avaluades. D’una banda mitjançant un qüestionari sobre la seva qualitat de vida i, de l’altra, a través d’un test d’activitat física que mesura aspectes com l’equilibri, la força o el greix corporal. Aquests mesuraments es tornaran a fer després d’acabar el tractament, d’aquí a sis setmanes, per comprovar les possibles millores experimentades pels malalts i tres setmanes després es repetiran els mesuraments «per conèixer el que duren els efectes de l’reishi», indica Pazzi.
Recorda que no hi ha una cura estàndard per a la fibromiàlgia. De constatar uns bons resultats en aquest estudi, destaca que «el reishi és un producte assequible per la majoria de la població i per als malalts pot ser un aliment que entri a formar part de la seva dieta». D’aquesta manera es posaria en marxa una nova estratègia per lluitar contra els símptomes de la fibromiàlgia.
Pazzi indica que es tracta del primer estudi clínic que es realitza per conèixer els efectes del reishi, encara que existeixen publicacions científiques que semblen indicar que el consum d’aquest bolet podria pal·liar els símptomes de la malaltia.
Algunes de les persones que han participat en aquest estudi asseguren que per a ells és la possibilitat de millorar la seva qualitat de vida. «Em agafo a qualsevol cosa que em pugui ajudar», explica una de les participants, i és que són molts els anys que porta patint fibromiàlgia.
«Em van diagnosticar fa tres anys però porto tota la vida patint», indica una altra.
Relaten la seva continu anar i venir de metges que els ha portat a diverses unitats del dolor i fins i tot al psiquiatre «perquè aprengués a viure amb el dolor», explica una de les afectades.
Recorden els problemes en el seu dia a dia que els impedeixen fer una vida normal. «A mi em van acomiadar del meu treball per les meves repetides baixes laborals», assenyala una de les participants. «Cinc anys he estat jo de baixa en la meva vida laboral o amb permisos no retribuïts», indica un malalt.

Font:Diario palentino

 Artícles, Fibromiàlgia       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>