Com manejar la fibromiàlgia

Per sobre dels 40 anys hi ha un dolor crònic generalitzat que afecta més a les dones i que de vegades ve acompanyat de trastorns del son, cansament i fins depressió, es tracta de la fibromiàlgia.
El seu diagnòstic es basa en els signes i símptomes perquè exàmens de laboratori, ressonàncies o radiografies no serveixen per diagnosticar aquesta malaltia. Així ho explica Monique Chalem internista reumatòloga de la fundació santa fe de Bogotà “no es coneix causa a vegades hi ha relació amb alguns esdeveniments estressants, de fet l’estrès exacerbar els símptomes de la fibromiàlgia, les persones que ja la pateixen quan estan estressades per problemes familiars, en el seu treball, empitjoren”.Però ja amb un diagnòstic l’especialista ha d’indicar el tractamen . ” D’una banda està l’exercici cardiovascular caminar, fer qualsevol tipus d’exercici en màquina, muntar bicicleta, un altre exercici que no és aeròbic però serveix molt és la natació” diu la doctora Chalem.

Igualment el tractament està acompanyat amb medicaments per manejar els episodis de dolor així com medicaments que actuïn a nivell del sistema nerviós central  i finalment la doctora Monique Chalem conclou “com moltes patologies reumàtiques aquesta malaltia no té cura en aquest moment no s’ha trobat un medicament que ens permeti administrat que després de cert temps curi la malaltia però la veritat el pronòstic és bo si el diagnòstic és d’hora i si comencem el maneig d’hora com en tot i el pronòstic és molt millor quan es fa una combinació de totes les estratègies de tractament”.

Autor: Ximena Bedoya

Fuente: CM&

 Notícies       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>