Incentiven als metges per a reduir les baixes laborals

Segons denuncia l’Associació per la Defensa de la Sanitat Pública de Madrid (ADSPM), la Conselleria de Sanitat de Madrid està incentivant als metges de capçalera i als inspectors dels Serveis Sanitaris de la Comunitat per reduir el nombre de baixes laborals.

La ADSPM explica en un comunicat que el passat mes de desembre de 2010, i per segon any consecutiu, una part important dels metges de capçalera  i del personal de les inspeccions de Serveis Sanitaris de la Comunitat de Madrid ha rebut de la Conselleria de Sanitat diferents quantitats de diners en funció del Conveni anual establert amb l’INSS per al control d’algunes de les situacions d’incapacitat temporal dels treballadors de la regió.

Aquesta associació denuncia que el criteri seguit per part dels responsables de la Conselleria per al repartiment econòmic ha estat de nou opac i no s’ha comunicat als interessats, tant professionals com treballadors, però és evident que tenia com a objectius la disminució, en determinades patologies no laborals, tant del nombre de baixes emeses com la seva durada durant l’any 2010, de manera que entre aquests professionals, que més reduïa el seu volum, més cobrava.

Aquesta situació és similar a la que es va produir fa un any i que, al seu dia, va ser denunciada per la Federació d’Associacions per la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP), que recentment l’ha tornat a posar en coneixement del Defensor del Poble . Segons denúncia, la Comunitat de Madrid ho fa ara amb completa opacitat, ja que l’any 2009 les extintes gerències d’Atenció Primària (AP) van publicar les llistes i les quantitats cobrades per cada professional. “Ara, amb l’Àrea única, aquesta mínima pràctica de transparència en la gestió sembla que es considera superada i obsoleta”, afirmen.

Una mesura economicista i antisocial

Des de l’Associació per la Defensa de la Sanitat Pública de Madrid consideren que, de nou, el Govern de la Comunitat de Madrid torna a aplicar una mesura economicista i antisocial que busca l’estalvi per sobre de la prestació social a la qual la legislació dóna dret en funció de la protecció a la situació de malaltia.

Així mateix, critiquen que aquesta mesura hagi estat presa a esquenes dels principals col.lectius implicats, sense criteris de racionalitat o millora de qualitat, a més de suposar un atac a l’equitat en la prestació. Per a la ADSPM, el resultat d’això no serà un altre que un deteriorament encara més gran de l’atenció sanitària als treballadors, atès que el repòs és una mesura terapèutica moltes vegades imprescindible en el procés de curació o millora de la malaltia, i especialment als més vulnerables. Al mateix temps, crea un nou conflicte ètic en la pràctica professional dels metges d’AP i de les inspeccions sanitàries de la Comunitat.

Madrid 2011.01.12 Segons denuncia l’Associació per la Defensa de la Sanitat Pública de Madrid (ADSPM), la Conselleria de Sanitat de Madrid està incentivant als metges de capçalera i als inspectors dels Serveis Sanitaris de la Comunitat per reduir el nombre de baixes laborals.

Font: http://www.actasanitaria.com/actasanitaria/frontend/desarrollo_noticia.jsp?idCanal=1&idContenido=23582

 Notícies       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>