Fibromialgia inducida por aspartamo, forma inusual de dolor crónico curable

S’informa per primera vegada un efecte musculoesquelètic advers i inusual de l’aspartam en dos pacients.

Una dona de 50 anys d’edat havia estat patint de dolor generalitzat i fatiga durant més de 10 anys, el que es va portar al diagnòstic de fibromiàlgia. Durant unes vacances en un país estranger, no va patir els símptomes dolorosos ja que s’havia oblidat de prendre la seva aspartam. Tots els símptomes van reaparèixer en els dies següents a la seva tornada quan ella va tornar a introduir el aspartam a la seva dieta diària. Així, el aspartam va ser definitivament exclòs de la seva dieta, resultant en una regressió completa dels símptomes de la fibromiàlgia.

Un home de 43 anys d’edat consultat per a un historial de dolor durant 3 anys en avantbraç bilateral, canell i mà i dolor cervical amb diversos tractaments sense èxit. Un qüestionament detallat permetre saber que havia estat prenent aspartam durant tres anys. L’eliminació del aspartam va ser seguida per una regressió completa de dolor, sense recurrència.

Creiem que dolor crònic d’aquests pacients va ser causa de la ingestió d’aspartam, un potent aromatitzant, àmpliament utilitzat en aliments com edulcorant. El benefici / relació de risc de considerar el diagnòstic de dolor crònic induïda per l’aspartam és òbvia: el benefici potencial és curar una malaltia crònica incapacitant, recanvi laboratori nombrosos i les investigacions d’imatges i evitar teràpies potencialment nocives, el risc potencial és canviar temporalment la dieta del pacient. Així, els professionals haurien de preguntar als pacients que pateixen de fibromiàlgia sobre el seu consum d’aspartame. En alguns casos, aquesta simple pregunta podria conduir a la resolució d’una malaltia crònica incapacitant.

NOTA DE LA TRADCUTORA: L’aspartam és un endolcidor artificial diferent a la sacarina, s’usa com a substitut del sucre i en la majoria dels refrescos sense sucre i en altres productes no ensucrats. Està compost de dos aminoàcids, la fenilalanina i l’àcid aspàrtic (els aminoàcids són la base de les proteïnes). Quan el aspartam es digereix, el cos genera un tipus d’alcohol anomenat metanol.

Font: Plataforma Fibromialgia

 Notícies      , ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>