La medicina tradicional xinesa i la fibromiàlgia

La Acupuntura i el massatge Tui Na són especialment efectius per reduir els símptomes de la Fibromiàlgia. En estudis clínics s’ha vist que l’Acupuntura (i la Medicina Tradicional Xinesa, que inclou el Tui Na i els tractaments herbaris) alleuja de manera important els dolors, la fatiga i l’atròfia muscular causades per la Fibromiàlgia, i poden fer que el pacient es restableixi, en la majoria dels casos, gairebé del tot.

Malalties Tractades amb Acupuntura i Tui Na

Diferents malalties es poden tractar amb Acupuntura i Tui Na. Per exemple: • dolor crònic, incloent la Fibromiàlgia • dolor agut • trastorns gastrointestinals, com el còlon irritable • problemes cardiovasculars • trastorns musculars i nerviosos

Efectivitat de l’Acupuntura en el Tractament de la Fibromiàlgia

Ha estat comprovat en diferents estudis que l’Acupuntura i el Tui Na alleugen els símptomes de dolor i degeneració causats per la Fibromiàlgia. En un estudi recent dut a terme a la prestigiosa clínica Mayo, es va provar que els tractaments acupunturals per a pacients amb Fibromiàlgia redueixen el dolor i els estats depressius provocats per la malaltia. El tractament també augmenta els nivells d’energia i redueix la fatiga. Altres estudis demostren que els efectes benèfics de la Acupuntura en casos de Fibromiàlgia es mantenen fins i tot fins a 30 dies després de aplicat el tractament.

Un altre estudi recent ha demostrat també l’efectivitat de la Acupuntura a disminuir el dolor per Fibromiàlgia. En l’estudi es va inserir una agulla només en el múscul trapezi tant de pacients de Fibromiàlgia com en els subjectes sans del grup de control. Les agulles van ajudar a augmentar el flux sanguini en els pacients amb Fibromiàlgia en molt major grau que en els pacients del grup de control. Aquest augment del flux de sang va ajudar a reduir el nombre de punts dolorosos i va millorar notablement la condició muscular. Un estudi més recent de la clínica Mayo ha demostrat que el tractament amb Acupuntura a pacient amb Fibromiàlgia resultar ser tant o més efectiu que l’ús d’anti depressius i acetaminofén.

 Artícles, Fibromiàlgia, Teràpies Naturals       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>