Rituximab pot ajudar en la síndrome de fatiga crònica

La síndrome de fatiga crònica (SFC) pot ser alleujat pel Rituximab, un medicament contra el càncer, el que suggereix que l’origen de la malaltia podria estar en el sistema immunològic, segons un nou estudi publicat 19 d’octubre a la revista en línia PLoS ONE. La incertesa sobre la causa de la SFC, que es caracteritza per un cansament extrem i inexplicable, entre altres símptomes, ha donat lloc a molt debat, perols autors d’aquest recent estudi creuen haver trobat la resposta.

El treball, dirigit pels Drs. Oystein Flug i Olav Mella de Haukeland University Hospital a Noruega, es va iniciar quan els investigadors van notar un pacient amb síndrome d’ambdós fatiga crònica (SFC) i el limfoma de Hodgkin, que van mostrar una recuperació notable dels símptomes de la SFC en el tractament amb quimioteràpia .
Els investigadors van pensar que l’efecte podria estar mediat per limfòcits B esgotament, i per investigar més a fons aquesta relació es va realitzar per primera vegada una sèrie de casos pilot, i després un estudi doble cec, controlat amb placebo, de fase II d’un assaig amb 30 pacients amb SFC, i van trobar que el tractament amb rituximab es va associar amb una millora significativa, però transitori en general, en els símptomes de la SFC.

Rituximab és un agent que esgoten B-limfòcits. Actua com un anticòs contra una proteïna que es encuentraprincipalmente en la superfície d’aquestes cèl · lules, que són un component del sistema immune. Segons els autors, “el retard de la resposta clínica després de la inicial i ràpida depleció de cèl · lules B que ens suggereix que la SFC / EM, que és sovint precedida per una infecció, pot ser una forma de malaltia autoimmune en la qual les cèl · lules B són importants “. Així, aquest estudi posa de manifest el sentit d’un nou potencial per a la investigació del CFS.

Font:Medical Press

 Artícles, Síndrome de Fatiga Crònica       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>