Magnesi, essencial per als ossos

Aquest mineral és imprescindible per als sistemes ossi i nerviós

El magnesi és un mineral bàsic per al funcionament de l’organisme ja que ‘banya’ les cèl lules mantenint el correcte funcionament metabòlic. Constitueix una ajuda important en algunes malalties: Artrosi i degeneracions òssies.

Com que aquest mineral actua en sinergia amb el calci, la seva presa regular fixa el calci en els ossos mentre que, al seu torn, permet excretar l’excés càlcic que en els artròsics que consumeixen suplements provoca calcificacions.

Estrès. El magnesi actua com un relaxant del sistema nerviós ja que quan els nivells en sang d’aquest mineral es troben baixos, el cos allibera una sèrie d’hormones relacionades amb l’estrès i l’ansietat.

Fatiga crònica. La manca de magnesi en les cèl lules pertorba la relaxació del múscul i acaba per ocasionar la SFC (síndrome de fatiga crònica).

Síndrome premenstrual. Les rampes musculars, migranyes, retenció de líquids … responen bé a la presa de magnesi durant la setmana anterior a l’aparició del període menstrual.

Atacs cardíacs. El magnesi pot rebaixar els nivells de tensió arterial fins a marges assegurances. De la mateixa manera aquest mineral ajuda a minimitzar els danys causats per un infart i recuperar els teixits deteriorats.

Com prendre’l

Es pot trobar com comprimits de carbonat de magnesi (aquesta presentació rebaixa els nivells d’acidesa gàstrics, però és la més procliu a provocar trastorns intestinals). Per a les persones sense problemes estomacals el millor és el aspartat de magnesi de fàcil absorció, o també les càpsules de clorur de magnesi.

La dosi mitjana curativa de magnesi és de 500 mg diaris, encara que les quantitats varien segons la presentació.

No obstant això, alguns aliments són rics en aquest mineral: la soja (250 mg / 100 g), els Garrofó (200 mg / 100 g), els cigrons, les mongetes blanques, el plàtan, la papaia, els espinacs, les panotxes de blat de moro, la civada, l’arròs integral i el pa integral.

 Notícies      ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>