Una tesi de la Universitat de Deusto presenta avenços en el tractament de la Fibromiàlgia

El tractament interdisciplinari PSICOMEFI en pacients que pateixen Fibromiàlgia confirma que aquest tipus de tractaments millora la simptomatologia i la satisfacció del malalt. Així ho confirma la tesi doctoral defensada a la Universitat de Deusto per la seva autora, Josune Martín.

Les conclusions de la doctora Martín són un gran pas en la investigació de la fibromiàlgia, una malaltia d’origen desconegut i que no té cura. És una malaltia difícil de diagnosticar i les persones que la tenen pateixen dolor crònic generalitzat i fatiga constant, el que genera simptomatologia ansiosa i depressiva. Aquesta malaltia afecta el 2% de la població espanyola, majoritàriament a dones.

El protocol, que s’ha estudiat en aquest treball de la Universitat de Deusto, consisteix en un tractament multidisciplinari PSICOMEFI que es basa en les intervencions Psicològica, Mèdica, Educativa i Fisioteràpia de forma coordinada, en pacients amb fibromiàlgia dins l’àmbit hospitalari.

Els resultats van evidenciar que davant la teràpia habitual que administra fàrmacs per pal liar els símptomes, el protocol global que consisteix en un tractament multidisciplinari donava millors beneficis de manera més ràpida.

La investigació en aquest camp ha estat tradicionalment controvertida. Alguns autors afirmen que no s’ha de considerar aquesta simptomatologia com a malaltia ja que no existeixen anormalitats en l’examen físic ni de laboratori dels pacients.

Malgrat la seva controvèrsia les associacions d’afectats van aconseguir que el 1992 s’inclogués dins del catàleg de l’OMS. Els estudis com els de la doctora Martín a la Universitat de Deusto ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones que diàriament pateixen aquesta malaltia.

Font: http://noticias.iberestudios.com

Article complert

 Notícies      ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>