Musicoteràpia combat fibromiàlgia

Experts espanyols troben que aquestes tècniques ajuden a millorar la vida de les persones amb aquesta malaltia.

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que compromet la vida social, personal i laboral del pacient, per la qual cosa es necessita que en el tractament s’involucri més d’un especialista, experts espanyols acaben de trobar que una combinació de musicoteràpia amb la tècnica de relaxació amb imatges guiades pot ajudar a combatre aquest mal.

El resultat de l’estudi experimental que van fer amb pacients de Granada, Almeria i Còrdova, assenyala que la música i la relaxació disminuir els símptomes que estan associats amb la fibromiàlgia com són el dolor, la depressió, la qualitat del son i l’ansietat.

Això dóna com a resultat que el malalt porta una millor qualitat de vida i pot participar en el procés de la seva pròpia curació.

A cada pacient que va participar en la investigació, se li va donar un tractament a casa que va consistir en sessions d’escolta de música i d’observació d’imatges, tot guiat per un investigador.

Per a l’anàlisi es van considerar variables com la intensitat del dolor del pacient, la qualitat de vida, com impactava l’enfemedad en la vida diària, els trastorns del son, l’ansietat, la depressió, l’autoeficiència, l’estat de benestar i la participació del pacient.

El tractament és de baix cost, fàcil de dur a terme i dóna molts beneficis, però els investigadors assenyalen que s’han de fer més estudis, en els quals es manegen variables fisiològiques i aprofundeixin en el poder que té el pacient per participar en el procés de curació .

Font: http://www.sumedico.com

Article complert

 Notícies      ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>