La dieta activa

L’alimentació ens influeix molt en el dia a dia, variant el nostre estat d’ànim i humor. Depenent dels aliments que mengem, podem passar d’un estat trist a un més alegre. Aquest canvi es produeix en consumir certs aliments, alliberant endorfines al cervell. Les endorfines són hormones que afavoreixen l’estat d’ànim i augmenten la sensació de benestar.

Per aconseguir una dieta equilibrada i energètica, només s’han de seguir unes simples regles alimentàries, són aquestes:

Procura esmorzar a casa: musli, cereals inflats, un lacti, pa integral i fruita.

En el menjar i en el sopar comença amb un plat de verdura crua i acompanya els teus carn o peix amb una guarnició de verdures.

A cada àpat pots menjar dues rodanxes de pa integral.

Evita les begudes gasoses, optant sempre per l’aigua mineral.

En el berenar pren un iogurt natural i una fruita del temps.

A l’hora de dinar intenta buscar un lloc tranquil amb poc soroll, on puguis gaudir del menjar, mastega bé i poc a poc i beu a petits glops.

Intenta no barrejar aliments amb característiques molt diferents. Per exemple, no és bo combinar les proteïnes animals (carn, peix i lactis), amb els hidrats de carboni (pasta). Així mateix, és recomanable menjar la fruita sola, aïllada dels àpats més importants del dia.

INDICACIONS

Recorda que hi ha nutrients naturals que aporten energia per estar en plena forma, com són la vitamina C, el calci i el ferro. Aquests es poden trobar en una gran gamma d’aliments.

Vitamina C: ingerir un mínim diari de 80 mg. Quant et despertis pren un suc de taronja i, a altres hores del dia, alguna d’aquestes fruites: taronja, mandarina, pomelo, kiwi o papaia. La vitamina C t’ajuda a evitar el cansament i la fatiga crònica, és símbol de vitalitat.

Calci: La dosi diària recomanada és de 900 mg. Els aliments amb major índex de calci són els que procedeixen de la llet. Els productes lactis que millor assimila l’organisme són: un got de llet, un iogurt, unes postres lacti, 150 g de formatge blanc, 25 g de formatge holandès, gruyere o manxec, o 50 g de formatge tipus camembert.

Ferro: La quantitat recomanada diària és de 10 mg, especialment en dones premenopàusiques, que necessiten uns 18 mg de ferro diaris. Aquest mineral influeix molt en el nostre estat d’ànim per això és important prendre:

Entre 4 o 5 vegades a la setmana, menjar verdura fresca rica en ferro (espinacs, col o bledes).

Un cop cada 15 dies, fetge de vedella.

Un cop cada 15 dies, llegums seques (llenties o faves).

De tant en tant, fruits secs rics en ferro (orellanes d’albercoc, panses i dàtils) i una mica de xocolata negra.

Font: http://www.newsinamerica.com

Artícle complert

 Notícies       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>