El Tai Chi eleva la calidad de vida

Estudis previs han relacionat la pràctica de tai-txí amb una sèrie de beneficis per a la salut. Pot ajudar a reduir la pressió arterial, disminuir el dolor de l’artritis i la fibromiàlgia, millorar el son i alleujar la depressió en els ancians. Ara afegiu a la llista el impulsar la qualitat de vida en pacients amb insuficiència cardíaca.

En un nou estudi, investigadors del Beth Israel Deaconess Medical Center, Brigham and Women’s Hospital i l’Hospital General de Massachusetts van estudiar 100 pacients amb insuficiència cardíaca sistòlica.

Se’ls va assignar aleatòriament a un dels dos grups durant 12 setmanes perquè participessin dues vegades per setmana en un programa d’exercicis de tai-txi, mentre que el grup control va rebre el mateix temps en educació del cor.

Els científics van descobrir que els que van fer tai-txí van mostrar millores significatives en l’estat d’ànim i el benestar, en comparació amb el grup d’educació, les puntuacions de l’humor, la depressió es va reduir en el grup de tai-txí, mentre que els que tenien l’educació sobre el cor, en realitat van veure augmentar les seves puntuacions.

Les persones que practiquen tai-txi també van informar d’una major confiança en l’acompliment d’altres tipus d’exercici (tradicionalment, els pacients amb insuficiència cardíaca que es creia massa feble per a fer exercici), l’augment dels nivells diaris dels sentiments i una major activitat de benestar, en comparació amb el grup al qual només se li va brindar educació.

L’antic exercici de meditació xinesa consisteix en moviments lents, circulars i del desplaçament. La pràctica de la “Meditació en moviment”, com la flama l’autora de l’estudi Glòria Yeh de la divisió de medicina general i atenció primària en el Beth Israel i professora assistent de medicina de la Harvard Medical School, va dir que el tai chi pot ser una alternativa segura per a l’exercici convencional per a les persones amb insuficiència cardíaca.

Com que la insuficiència cardíaca crònica és una malaltia progressiva i debilitant, “la millora de l’estat d’ànim en aquesta població és de gran rellevància”, va dir Yeh, en un comunicat.

Per entendre millor els beneficis del tai-txí, els investigadors diuen que estudis addicionals són necessaris per veure com els seus components afecten el cos i la ment.

Font: Akronoticias.com

 Notícies      ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>