Una multinacional japonesa premia un projecte d’investigació sobre fibromiàlgia

La multinacional japonesa de biotecnologia ‘Toray Industries Inc’ ha premiat un projecte d’investigació sobre fibromiàlgia desenvolupat per la Universitat Catòlica de València ‘Sant Vicent Màrtir’ (UCV) després de ser presentat en un concurs de caràcter internacional denominat ’3 D-General Awards ‘, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

El concurs pretén “potenciar l’ús de ‘microarrays’ o xips d’ADN en la investigació biomèdica i cada any premia quatre projectes de centres de recerca i universitats de tot el món”, segons la institució acadèmica.

“La consecució del premi possibilitarà analitzar el perfil de marcadors d’expressió genètica en deu pacients amb fibromiàlgia i en deu mostres control de persones sanes, en el marc de la investigació sobre aquesta malaltia de l’equip de la Universitat Catòlica de València”, han afegit.

Les dades que derivin d’aquest estudi pilot “podran conduir a plantejaments futurs que englobin un major nombre de pacients de fibromiàlgia de manera que es pugui avaluar la validesa externa d’aquest assaig i la identificació de biomarcadors a utilitzar en el diagnòstic d’aquesta malaltia”, segons ha apuntat la bioquímica Elisa Oltra, que forma part de l’equip.

Així mateix, Oltra ha assenyalat que encara que els beneficis que aquestes investigacions puguin aportar són “molt difícils de preveure”, els projectes iniciats “van dirigits a identificar variacions a nivell molecular entre persones que pateixen de fibromiàlgia i persones sanes”. Segons l’experta, “aquestes molècules, de trobar-se, podrien utilitzar-se com a marcadors de diagnòstic objectius de la malaltia”.

 Notícies      ,  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>